ارسال پیامک منطقهای از نقشه، پیامپ
نوند میتواند پیامک تبلیغاتی شما را به دست مردم یک منطقهی خاص برساند. اگر شما دارای یک کسبوکار محلیاید، مثلا یک رستوران دارید و میخواهید برای رستوران تبلیغ بفرستید، اولین سوال شما این خواهد بود که به چه شمارههایی پیامک بفرستید؟ دوستان و آشنایان شما بسیار محدودند. از طرفی، ارسال پیامک تبلیغاتی به تمام شهر بسیار گران است. در این حالت، ارسال پیامک منطقهای گزینهای کارا و مفید است.

ارسال پیامک منطقهای چطور کار میکند؟
دو روش کلی برای این کار وجود دارد. هر کدام از این دو روش سازوکار متفاوتی دارند و برای افراد مختلف ممکن است بهتر باشند. بنابراین بهتر است قبل از اینکه مستقیم به بخش ارسال پیامک برویم، اول این دو روش را بررسی کنیم.
ارسال پیامک به آدرس قبض
روش اول ارسال پیامک منطقهای براساس اطلاعات ثبت نامی افراد در سیستم اپراتور است. هر کدام از دارندگان شمارههای موبایل در زمان خرید سیمکارت، نشانی کامل خودشان را باید ثبت کنند. از جمله اطلاعاتی که بایستی به عنوان خریدار سیمکارت ثبت کنند، کد پستیشان است.

هر کد پستی از ۱۰ عدد تشکیل میشود که ۵ عدد اول، کد پستی منطقه است. ما در نوند از آخرین پایگاهداده و دیتابیسهای شمارههای منطقهای استفاده میکنیم تا پیامک شما را با تطبیق با کد پستی منطقه، به مشتریان بالقوه ارسال کنیم. در این شیوه کد پستی دارندهی سیمکارت به عنوان مبنای انتخاب گیرنده، استفاده میشود.
در این روش، پیامک به کسانی ارسال میشود که به احتمال بالا در منطقهی مد نظر شما سکونت دارند و بنابراین احتمال مراجعهی خود دارندهی موبایل یا هر کدام از اعضای خانوادهاش به شما افزایش مییابد
ارسال پیامک به حاضرین منطقه (ارسال به دکل BTS)
روش دیگر ارسال پیامک منطقهای، با نام ارسال به دکل یا ارسال به بیتیاس شناخته میشود. در این روش، ما در پنل پیامک نوند، به کسانی که هماکنون در منطقه یا مناطق مد نظر شما حضور دارند و موبایلشان روشن و ثبتشده است، پیامک میفرستیم.

در این روش احتمال ارسال پیامک به کسانی دفتر یا فروشگاه کارشان در منطقهی انتخابی شماست، بیشتر است. بنابراین احتمال اینکه پیامک شما در زمان کار دیده شده و حتی به همکارانشان رسانده شود، بسیار بیشتر است. در این شیوه برای ارسال پیامک به شمارههای همراه اول و ایرانسل جداگانه صورت میگیرد (چرا که هر اپراتور سیستم منحصر به فرد خودش را دارد) و بنابراین ممکن است به لجاظ زمانی، با هم تفاوت کنند.
بهترین شیوهی ارسال پیامک منطقهای کدامست؟
برای پاسخ به این سوال بایستی به نحوهی جذب مشتری در کسبوکار خود نگاه کنید. مثلا رستورانها بیشتر از رهگذران به دنبال مشتریان ثابت و همیشگی هستند و بنابراین ارسال پیامک با آدرس ثبتی را بهتر میبینند.
اما در همین حال ممکن است مشتریان رستهی دیگری از مشاغل گذری و رهگذر باشند و بنابراین ارسال پیامک از بیتیاس و دکل را مناسبتر بدانند.
علاوه بر این، روش انتخاب موبایلهای حاضر در هر منطقه، براساس اپراتور فرق میکند و در زمان ارسال پیامک دکلی و بیتیاس باید به این نکته توجه کرد.
گزینههای قابل انتخاب
در زمان ارسال پیامک منطقهای برای انتخاب گیرندگان پیامک کدپستی، چند گزینه وجود دارد. میتوانید گیرندگان را براساس کد پستی، اپراتور و نوع سیمکارت (پیشپرداخت-اعتباری و پسپرداخت-دائمی) انتخاب کنید. با توجه به طیف مخاطبان پیامک تبلیغاتی میتوانید از جدول زیر استفاده کنید:
جوان | میانسال | |
اپراتور | مخاطبین جوان با توجه به گزینههای متعدد ایرانسل در زمینهی هزینه و اینترنت، به سیمکارتهای این اپراتور رغبت بیشتری دارند | مخاطبین میانسال، بیشتر از ایرانسل، اپراتور همراه اول را انتخاب میکنند. چرا که حس بهتری از این اپراتور میگیرند |
سیمکارت | جوانترها با توجه به اینکه روش پرداخت اعتباری، قدرت انتخاب بیشتری میدهد و از طرفی نیاز به پرداخت مبلغ اولیهی بالایی ندارد، این روش را ترجیح میدهند | سیمکارتدارهای میانسال معمولا سیمکارتهای دائمی (پسپرداخت) را انتخاب میکنند چرا که در این صورت در هزینههایشان صرفهجویی میکنند و ثانیا با مشاهدهی قبض، برروی مصرفشان چه تماس، چه اینترنت و … کنترل بیشتری دارند |
البته جدول بالا قطعی نیست و برای هر گروه مثال نقض فراوان میتوان آورد. بلکه این جدول تنها تخمینی از گروههای مخاطب است.
تکرار ارسال پیامک منطقهای به گروههای مختلف
با استفاده از نوند، میتوانید کارزار تبلیغاتی خود را به نحوی طراحی کنید که بتوانید پیامکهای تبلیغاتی منطقهای را نه در یک مرحله که در چند مرحله بفرستید و با استفاده از بازخورد هر کدام، محتوی پیامک را بازبینی کرده و مجددا ارسال کنید.
نوند این قابلیت را دارد که پیامک مرحلهی دوم را با حذف کسانی که پیامک مرحلهی اول را دریافت کردهاند، به افراد جدیدی بفرستد. البته این قابلیت اختیاری بوده و در صورتی که نیاز دارید به همان گیرندگان سابق دوباره پیامک بفرستید، میتوانید گزینهی مرتبط را انتخاب کنید
آیا انتخاب گیرندگان پیامک براساس سن، جنسیت و شغل ممکن است؟
برای ارسال پیامک منطقهای، هرچه اطلاعات بیشتری از مخاطب موجود باشد، احتمال موفقیت کارزار تبلیغاتی بالاتر میرود. یکی از مهمترین اطلاعات ممکن، سن گیرندهی پیامک است. بالاتر یکی از روشهای تاثیرگذاری بر سن احتمالی مخاطبین پیامک گفته شد. منتهی اگر این اطلاعات را به صورت دقیق داشتیم بهتر نبود؟
متاسفانه باید به اطلاع برسانیم این اطلاعات از دارندگان موبایل موجود نیست. سالها قبل، برخی اپراتورها، ابزارهایی برای پنل پیامک تهیه کرده بودند که با استفاده از اطلاعاتشان میشد گروه مخاطب را به صورت دقیق براساس سن، جنسیت و حتی شغل، انتخاب کرد، منتهی این ابزارها هماکنون دیگر عرضه نمیشوند.
در حال حاضر عمدهی اطلاعات گیرندگان بعد از منطقه، براساس پایگاهدادههای اصناف و براساس مشاغل است که سالهاست به روز نشده و عملا قابل اعتماد نیست.
پیامک تبلیغاتی چه شرایطی باید داشته باشد؟
در زمان ارسال پیامک منطقهای یکی از مهمترین نکات، محتوی پیامک ارسالی است. تهیه کارزارهای تبلیغاتی و مخصوصا پیامک تبلیغاتی یک کار بسیار پیشرفته است و بایستی با دقت انجام شود تا ضمن حفظ احترام مخاطب، گیرندهی پیام به سمت استفاده از خدمات فروشنده، رغبت کند. بنابراین به هیچ وجه نباید پیامکهای تبلیغاتی سمت و سوی هرز و اسپم برود.
لینکهای مرتبط: